Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 200 g cukru krupice
- 125 g másla (měkkého)
- 100 g mletých ořechů (vlašské ořechy nebo lískové ořechy)
- 4 velká vejce
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 ml mléka
- Špetka soli
- Moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 180°C. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.
- Ve velké míse vyšlehejte měkké máslo s cukrem krupice a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a důkladně míchejte po každém přidání.
- V jiné míse smíchejte mouku, mleté ořechy, prášek do pečiva a špetku soli. Suchou směs postupně za stálého míchání přidávejte do směsi s vejci a máslem. Přilévejte mléko, aby těsto bylo hladké.
- Hotové těsto nalijte do připravené formy na bábovku a pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, nebo dokud není bábovka pevná na dotek a špejle vložená do středu vyjde čistá.
- Nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.