Ořechová náplň do buchet

Ingredience

  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 150 ml mléka
  • 100 g moučkového cukru (dle chuti)
  • 1 lžíce medu (volitelné)
  • Špetka skořice (volitelné)
  • 1 lžička rumu (volitelné)
  • Strouhaná citronová kůra (volitelné)

Postup přípravy

  • Ohřátí mléka: V malém hrnci ohřejte mléko, ale nevařte.
  • Spojení ingrediencí: Do teplého mléka přidejte mleté ořechy, cukr a med. Směs dobře promíchejte, aby vznikla hladká a hustá pasta.
  • Dochucení: Pokud chcete, přidejte špetku skořice, rum nebo citronovou kůru pro extra aroma.
  • Vaření: Náplň vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud nezhoustne (asi 5 minut).
  • Chlazení: Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu.