Ingredience
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 150 ml mléka
- 100 g moučkového cukru (dle chuti)
- 1 lžíce medu (volitelné)
- Špetka skořice (volitelné)
- 1 lžička rumu (volitelné)
- Strouhaná citronová kůra (volitelné)
Postup přípravy
- Ohřátí mléka: V malém hrnci ohřejte mléko, ale nevařte.
- Spojení ingrediencí: Do teplého mléka přidejte mleté ořechy, cukr a med. Směs dobře promíchejte, aby vznikla hladká a hustá pasta.
- Dochucení: Pokud chcete, přidejte špetku skořice, rum nebo citronovou kůru pro extra aroma.
- Vaření: Náplň vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud nezhoustne (asi 5 minut).
- Chlazení: Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu.