Vepřový salát s hroznovým vínem a mandlemi

Ingredience

  • 300 g pečeného vepřového masa (nakrájené na tenké plátky)
  • 100 g hroznového vína (červeného a zeleného, rozkrojené na poloviny)
  • 50 g mandlí (opražené a nasekané)
  • 100 g rukoly a špenátu (smíchané)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžička medu
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup přípravy

  • V misce smíchej olivový olej, vinný ocet a med, poté přidej sůl a pepř. Dobře promíchej, aby vznikla jemná zálivka.
  • Do mísy dej směs rukoly a špenátu. Přidej nakrájené vepřové maso a hroznové víno.
  • Přelij zálivkou a jemně promíchej.
  • Na závěr posypej opraženými nasekanými mandlemi.