Rohlíky s kešu ořechy a sýrem

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí (cca 7 g)
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 250 ml teplého mléka
  • 50 g másla (rozpuštěného)
  • 100 g strouhaného sýra (např. eidam nebo cheddar)
  • 80 g kešu ořechů (nahrubo nasekaných)
  • 1 vejce na potření

Postup přípravy

  • Smíchejte mouku, sušené droždí, cukr a sůl. Přidejte teplé mléko a rozpuštěné máslo, a vypracujte hladké těsto.
  • Nechte těsto kynout přibližně 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  • Po vykynutí rozdělte těsto na menší kousky a každý vyválejte do trojúhelníkového tvaru.
  • Na širší stranu každého trojúhelníku dejte trochu strouhaného sýra a nasekané kešu ořechy.
  • Trojúhelníky zarolujte do tvaru rohlíků a přesuňte je na plech s pečicím papírem.
  • Rohlíky potřete rozšlehaným vejcem a posypte trochou kešu a sýra.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15–20 minut, dokud nejsou rohlíky zlatavé.