Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 1 sáček sušeného droždí (cca 7 g)
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 250 ml teplého mléka
- 50 g másla (rozpuštěného)
- 100 g strouhaného sýra (např. eidam nebo cheddar)
- 80 g kešu ořechů (nahrubo nasekaných)
- 1 vejce na potření
Postup přípravy
- Smíchejte mouku, sušené droždí, cukr a sůl. Přidejte teplé mléko a rozpuštěné máslo, a vypracujte hladké těsto.
- Nechte těsto kynout přibližně 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
- Po vykynutí rozdělte těsto na menší kousky a každý vyválejte do trojúhelníkového tvaru.
- Na širší stranu každého trojúhelníku dejte trochu strouhaného sýra a nasekané kešu ořechy.
- Trojúhelníky zarolujte do tvaru rohlíků a přesuňte je na plech s pečicím papírem.
- Rohlíky potřete rozšlehaným vejcem a posypte trochou kešu a sýra.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15–20 minut, dokud nejsou rohlíky zlatavé.