Pečené kuře s vlašskými ořechy a medem

Ingredience

  • 1 celé kuře
  • 3 lžíce medu
  • 50 g vlašských ořechů (nasekané)
  • 3 stroužky česneku (drcené)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 3–4 mrkve (nakrájené)
  • 4 brambory (nakrájené na čtvrtiny)

Postup přípravy

  • Předehřej troubu na 180 °C. Kuře důkladně opláchni a osušte.
  • Smíchej olivový olej, med, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř v misce. Kuře potřete touto směsí a vlož ho do pekáče.
  • Nasekané vlašské ořechy posypej přes vršek kuřete.
  • Okolo kuřete rozlož mrkev a brambory, které můžeš také potřít trochou oleje a posypat solí a pepřem. Přidej větvičky rozmarýnu.
  • Peč v troubě asi 1,5 hodiny, dokud není kuře krásně zlatavé a propečené (vnitřní teplota by měla být kolem 75 °C).
  • Během pečení několikrát přelij kuře šťávou z pekáče.