Kešu omáčka s koprem

Ingredience

  • 100 g kešu ořechů (namočených ve vodě alespoň 2 hodiny)
  • 150 ml vody (nebo dle potřeby)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • Špetka soli a pepře
  • Volitelně: 1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  • Příprava kešu: Namočené kešu ořechy sceďte a opláchněte studenou vodou.
  • Mixování: Do mixéru vložte kešu, česnek, citronovou šťávu a vodu. Mixujte do hladké a krémové konzistence. Podle potřeby přidejte více vody, aby omáčka dosáhla požadované hustoty.
  • Dochucení: Přidejte nasekaný kopr, sůl, pepř a volitelně olivový olej. Krátce promixujte, aby se kopr rovnoměrně rozmíchal, ale zůstal viditelný.
  • Servírování: Omáčku přendejte do servírovací misky a ozdobte snítkou čerstvého kopru.
  • Použití: Kešu omáčku můžete podávat jako dip k zelenině, omáčku na těstoviny, nebo jako dresink k salátu.