Ingredience
- 100 g kešu ořechů (namočených ve vodě alespoň 2 hodiny)
- 150 ml vody (nebo dle potřeby)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- Špetka soli a pepře
- Volitelně: 1 lžíce olivového oleje
Postup přípravy
- Příprava kešu: Namočené kešu ořechy sceďte a opláchněte studenou vodou.
- Mixování: Do mixéru vložte kešu, česnek, citronovou šťávu a vodu. Mixujte do hladké a krémové konzistence. Podle potřeby přidejte více vody, aby omáčka dosáhla požadované hustoty.
- Dochucení: Přidejte nasekaný kopr, sůl, pepř a volitelně olivový olej. Krátce promixujte, aby se kopr rovnoměrně rozmíchal, ale zůstal viditelný.
- Servírování: Omáčku přendejte do servírovací misky a ozdobte snítkou čerstvého kopru.
- Použití: Kešu omáčku můžete podávat jako dip k zelenině, omáčku na těstoviny, nebo jako dresink k salátu.