Bábovka s čokoládou a ořechy

Ingredience:

  • 200 g másla
  • 200 g cukru
  • 4 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g tmavé čokolády, nasekané na malé kousky
  • 50 ml mléka
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

  • Příprava těsta: Máslo utřete s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce, střídavě s přísypem mouky smíchané s práškem do pečiva a kakaa. Přidejte mléko a důkladně promíchejte.
  • Přidání ořechů a čokolády: Do těsta vmíchejte mleté ořechy a nasekanou čokoládu.
  • Pečení: Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut, nebo dokud není bábovka upečená (ověřte špejlí).
  • Dokončení: Nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Před podáváním můžete posypat moučkovým cukrem nebo polít čokoládovou polevou.