Ingredience:
- 200 g másla
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 100 g tmavé čokolády, nasekané na malé kousky
- 50 ml mléka
- 1 lžíce kakaa
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy:
- Příprava těsta: Máslo utřete s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce, střídavě s přísypem mouky smíchané s práškem do pečiva a kakaa. Přidejte mléko a důkladně promíchejte.
- Přidání ořechů a čokolády: Do těsta vmíchejte mleté ořechy a nasekanou čokoládu.
- Pečení: Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut, nebo dokud není bábovka upečená (ověřte špejlí).
- Dokončení: Nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Před podáváním můžete posypat moučkovým cukrem nebo polít čokoládovou polevou.