Na těsto:
- 200 g mandlové mouky
- 100 g másla (změklého)
- 70 g moučkového cukru (nebo třtinového prášku)
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Špetka soli
Na slepení:
- Džem podle chuti (např. malinový, rybízový)
Postup
- Příprava těsta: Smíchejte mandlovou mouku, moučkový cukr a špetku soli. Přidejte máslo, vejce a vanilkový extrakt. Vypracujte hladké těsto, zabalte do fólie a dejte na 1 hodinu do lednice.
- Tvarování: Předehřejte troubu na 170 °C. Těsto rozválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku 3-4 mm. Vykrajujte kolečka, u poloviny z nich vytvořte středový otvor.
- Pečení: Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem asi 8-10 minut, dokud okraje nezezlátnou.
- Slepení: Nechte cukroví vychladnout. Na spodní díl naneste trochu džemu a přikryjte kolečkem s otvorem.
- Podávání: Cukroví uložte do vzduchotěsné nádoby, kde krásně změkne.