Buchta s jablky a ořechy

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 150 g másla (měkkého)
  • 2 velká jablka, oloupaná a nakrájená na malé kousky
  • 100 g mletých ořechů (může být směs vlašských a lískových ořechů)
  • 3 velká vejce
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 100 ml mléka
  • Špetka soli
  • Moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

  • Předehřejte troubu na 180°C. Plech na pečení vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte moukou.
  • V míse vyšlehejte měkké máslo s cukrem do světlé pěny. Postupně přidávejte vejce a dobře promíchejte.
  • V jiné míse smíchejte mouku, mleté ořechy, prášek do pečiva, skořici a špetku soli. Tuto směs pak postupně začleňujte do máslíčkové směsi střídavě s mlékem.
  • Nakonec opatrně vmíchejte kousky jablka. Těsto by mělo být hladké.
  • Rozetřete těsto na připravený plech a pečte v předehřáté troubě asi 35–40 minut, dokud nezíská zlatavou barvu a špejle vložená do středu nevyjde čistá.
  • Nechte buchtu vychladnout na mřížce, poté posypte moučkovým cukrem a podávejte.