Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 150 g másla (rozpuštěného)
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml mléka
- 200 g směsi ořechů (vlašské ořechy, mandle, lískové ořechy)
- Špetka soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si pečící formu (vymažte ji máslem a vysypte moukou).
- Směs ořechů nasekejte na menší kousky.
- Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
- V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, poté postupně přidávejte rozpuštěné máslo, mléko a vanilkový extrakt.
- Postupně přidávejte suché ingredience do mísy s tekutou směsí a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Vmíchejte nasekané ořechy do těsta.
- Přelijte těsto do připravené formy a rovnoměrně rozetřete.
- Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut, nebo dokud není buchta zlatavě hnědá a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Nechte buchtu vychladnout ve formě a poté ji vyjměte a nakrájejte na kousky.