Ingredience
- 500 ml mandlového mléka
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 lžíce cukru (můžete použít třtinový, kokosový nebo bílý cukr)
- 1 lžička mandlového extraktu
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- Špetka soli
- Nasekané nebo plátkové mandle na ozdobu
- Med nebo sirup (například agáve) na podávání
Postup přípravy
- Příprava směsi: V malém množství mandlového mléka rozmíchejte kukuřičný škrob, aby nevznikly hrudky.
- Vaření: Ve středním hrnci zahřejte zbytek mandlového mléka s cukrem, mandlovým a vanilkovým extraktem a špetkou soli.
- Zahuštění: Jakmile je mléko teplé, přidejte rozmíchaný škrob. Za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud puding nezhoustne (asi 3–5 minut).
- Chlazení: Hotový puding nalijte do misek nebo sklenic a nechte vychladnout. Poté dejte do lednice alespoň na 2 hodiny.
- Ozdoba: Před podáváním ozdobte plátkovými mandlemi, mátou a zakápněte medem nebo sirupem.