Domácí mandlový puding

Ingredience

  • 500 ml mandlového mléka
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce cukru (můžete použít třtinový, kokosový nebo bílý cukr)
  • 1 lžička mandlového extraktu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • Špetka soli
  • Nasekané nebo plátkové mandle na ozdobu
  • Med nebo sirup (například agáve) na podávání

Postup přípravy

  • Příprava směsi: V malém množství mandlového mléka rozmíchejte kukuřičný škrob, aby nevznikly hrudky.
  • Vaření: Ve středním hrnci zahřejte zbytek mandlového mléka s cukrem, mandlovým a vanilkovým extraktem a špetkou soli.
  • Zahuštění: Jakmile je mléko teplé, přidejte rozmíchaný škrob. Za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud puding nezhoustne (asi 3–5 minut).
  • Chlazení: Hotový puding nalijte do misek nebo sklenic a nechte vychladnout. Poté dejte do lednice alespoň na 2 hodiny.
  • Ozdoba: Před podáváním ozdobte plátkovými mandlemi, mátou a zakápněte medem nebo sirupem.