Domácí pražené mandle

Ingredience

  • 200 g mandlí
  • 2 lžíce cukru (může být třtinový)
  • 1 lžíce medu (volitelně)
  • 1 lžíce másla
  • Špetka soli
  • Špetka skořice (volitelně)

Postup přípravy

  • Příprava mandlí: Na pánvi rozehřejte máslo na středním plameni.
  • Pražení mandlí: Přidejte mandle a neustále míchejte, aby se rovnoměrně opražily. Po několika minutách, jakmile začnou mandličky zlátnout, přidejte cukr a špetku soli. Pokud máte rádi sladší verzi, přidejte med nebo skořici.
  • Dokončení: Pokračujte v míchání, dokud se cukr nerozpustí a mandle nezískají krásnou zlatou glazuru. Poté mandle přendejte na plech nebo talíř, aby vychladly.
  • Servírování: Jakmile jsou mandle vychladlé a křupavé, můžete je podávat nebo uchovat ve vzduchotěsné nádobě.