Gnocchi s vlašskými ořechy a parmazánem

Ingredience

  • 500 g gnocchi (domácí nebo kupované)
  • 150 g vlašských ořechů (nasekaných)
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce másla
  • 100 g parmazánu (strouhaného)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bazalkové lístky na ozdobu

Postup přípravy

  • Gnocchi uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, sceďte je.
  • V pánvi rozpusťte máslo a přidejte nasekané vlašské ořechy. Restujte je asi 2-3 minuty, dokud nezískají lehce zlatavou barvu.
  • Přilijte smetanu a nechte lehce provařit, dokud se směs nezahustí.
  • Přidejte scezené gnocchi a promíchejte, aby se obalily v omáčce.
  • Vmíchejte strouhaný parmazán a dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte horké, ozdobené čerstvými bazalkovými lístky a několika ořechy navrch.