Ingredience
- 500 g gnocchi (domácí nebo kupované)
- 150 g vlašských ořechů (nasekaných)
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce másla
- 100 g parmazánu (strouhaného)
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvé bazalkové lístky na ozdobu
Postup přípravy
- Gnocchi uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, sceďte je.
- V pánvi rozpusťte máslo a přidejte nasekané vlašské ořechy. Restujte je asi 2-3 minuty, dokud nezískají lehce zlatavou barvu.
- Přilijte smetanu a nechte lehce provařit, dokud se směs nezahustí.
- Přidejte scezené gnocchi a promíchejte, aby se obalily v omáčce.
- Vmíchejte strouhaný parmazán a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte horké, ozdobené čerstvými bazalkovými lístky a několika ořechy navrch.