Hrníčková ořechová bábovka

Ingredience:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek mletých vlašských ořechů nebo mandlí
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 hrnek klasického nebo rostlinného mléka
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje (a trochu navíc na vymazání formy)
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy:

  • Troubu předehřejte na 170 °C s použitím funkce horkovzduch.
  • Formu na bábovku vymažte rostlinným olejem a vysypte hrubou moukou.
  • V jedné misce smíchejte všechny suché ingredience.
  • Do suchých ingrediencí přidejte mléko, olej, vejce a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  • Těsto přelijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě po dobu 40 minut.
  • Tento recept vám umožní vytvořit lahodnou a vláčnou ořechovou bábovku, která je skvělá jako dezert nebo k dopolední kávě či čaji.
  • Doba přípravy: 15 minut
  • Doba pečení: 40 minut