Ingredience:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek mletých vlašských ořechů nebo mandlí
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 hrnek klasického nebo rostlinného mléka
- 1/2 hrnku rostlinného oleje (a trochu navíc na vymazání formy)
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Hrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy:
- Troubu předehřejte na 170 °C s použitím funkce horkovzduch.
- Formu na bábovku vymažte rostlinným olejem a vysypte hrubou moukou.
- V jedné misce smíchejte všechny suché ingredience.
- Do suchých ingrediencí přidejte mléko, olej, vejce a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
- Těsto přelijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě po dobu 40 minut.
- Tento recept vám umožní vytvořit lahodnou a vláčnou ořechovou bábovku, která je skvělá jako dezert nebo k dopolední kávě či čaji.
- Doba přípravy: 15 minut
- Doba pečení: 40 minut