Italské oříškové sušenky Cantuccini

Ingredience:

Postup:

  • Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a špetku soli.
  • Přidejte vejce a dobře promíchejte, dokud se nevytvoří tuhé těsto.
  • Do těsta vmíchejte celé ořechy.
  • Těsto rozdělte na dvě části a na plechu s pečicím papírem vytvarujte dva protáhlé bochníky.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25-30 minut, dokud bochníky nejsou zlatavé a pevné na dotek.
  • Vyndejte z trouby a nechejte chvíli vychladnout. Poté nakrájejte bochníky na šikmé plátky široké asi 1-1,5 cm.
  • Plátky sušenek vraťte na plech a dopečte v troubě na 160 °C zhruba 5-10 minut, dokud nejsou sušenky krásně křupavé.
  • Po dopečení nechejte cantuccini úplně vychladnout.
  • Cantuccini jsou skvělé jak samotné, tak namáčené v dezertním víně nebo kávě. Uchovávejte v uzavřené nádobě, aby si uchovaly svou křupavost.