Kokosová hrníčková bábovka

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru (může být krupicový nebo moučkový)
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 1 hrnek mléka
  • ½ hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli
  • Moučkový cukr na posypání (volitelně)

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V míse smíchejte mouku, cukr, kokos, prášek do pečiva a špetku soli. V jiné misce prošlehejte vejce, přidejte mléko, olej a vanilkový extrakt. Tekutou směs postupně přilévejte k suchým ingrediencím a vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Pečení: Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou nebo kokosem, aby se bábovka snadno vyklopila. Nalijte těsto do formy a pečte asi 45–50 minut, dokud není povrch zlatavý a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Dokončení: Hotovou bábovku nechte vychladnout ve formě, poté ji opatrně vyklopte. Podle chuti můžete bábovku posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit strouhaným kokosem.