Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletých hřebíčků
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 šálku neslaného másla, rozpuštěného
- 3/4 šálku melasy
- 3/4 šálku horké vody
- 1/2 šálku cukru
- 1 velké vejce
- 1 šálek strouhaného kokosu (plus trochu navíc na posypání)
Postup přípravy:
- Předehřátí trouby: Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte čtvercovou formu o velikosti 23 cm.
- Suché ingredience: Ve velké míse smíchejte mouku, sodu, zázvor, skořici, hřebíček a sůl.
- Mokré ingredience: V jiné míse smíchejte rozpuštěné máslo, melasu, horkou vodu a cukr. Přidejte vejce a dobře promíchejte.
- Spojení ingrediencí: Postupně přidávejte mokrou směs do suché a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Následně vmíchejte strouhaný kokos.
- Pečení: Těsto nalijte do připravené formy a povrch uhladěte. Pečte asi 35-40 minut, nebo dokud nevyjde suchý špejle vložený do středu těsta.
- Chlazení a servírování: Nechte perník vychladnout v formě asi 10 minut, pak jej vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Před podáváním posypte dalším kokosem a trochou moučkového cukru.