Kokosový perník

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletých hřebíčků
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 šálku neslaného másla, rozpuštěného
  • 3/4 šálku melasy
  • 3/4 šálku horké vody
  • 1/2 šálku cukru
  • 1 velké vejce
  • 1 šálek strouhaného kokosu (plus trochu navíc na posypání)

Postup přípravy:

  • Předehřátí trouby: Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte čtvercovou formu o velikosti 23 cm.
  • Suché ingredience: Ve velké míse smíchejte mouku, sodu, zázvor, skořici, hřebíček a sůl.
  • Mokré ingredience: V jiné míse smíchejte rozpuštěné máslo, melasu, horkou vodu a cukr. Přidejte vejce a dobře promíchejte.
  • Spojení ingrediencí: Postupně přidávejte mokrou směs do suché a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Následně vmíchejte strouhaný kokos.
  • Pečení: Těsto nalijte do připravené formy a povrch uhladěte. Pečte asi 35-40 minut, nebo dokud nevyjde suchý špejle vložený do středu těsta.
  • Chlazení a servírování: Nechte perník vychladnout v formě asi 10 minut, pak jej vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Před podáváním posypte dalším kokosem a trochou moučkového cukru.