Ingredience
- 500 g kuřecího prsa (nakrájeného na kousky)
- 1 cibule (jemně nakrájená)
- 3 stroužky česneku (prolisované)
- 1 lžíce olivového oleje nebo kokosového oleje
- 400 ml kokosového mléka
- 50 g mandlových plátků (opražených)
- 1 lžička kari koření
- 1/2 lžičky mleté kurkumy (volitelné)
- Špetka soli a pepře
- Čerstvý koriandr na ozdobu (volitelné)
- Vařená rýže jako příloha
Postup přípravy
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli do měkka.
- Přidejte česnek a kari koření, krátce orestujte, aby se rozvinula vůně koření.
- Do pánve přidejte nakrájené kuřecí maso, osolte, opepřete a smažte, dokud nebude maso zlatavé.
- Přilijte kokosové mléko, přidejte kurkumu a promíchejte. Nechte směs vařit na mírném ohni asi 10–15 minut, dokud omáčka nezhoustne a maso nezměkne.
- Mezitím na suché pánvi opražte mandlové plátky dozlatova.
- Hotové jídlo posypte opraženými mandlemi a čerstvým koriandrem.