Kuřecí maso v kokosové omáčce s mandlemi

Ingredience

  • 500 g kuřecího prsa (nakrájeného na kousky)
  • 1 cibule (jemně nakrájená)
  • 3 stroužky česneku (prolisované)
  • 1 lžíce olivového oleje nebo kokosového oleje
  • 400 ml kokosového mléka
  • 50 g mandlových plátků (opražených)
  • 1 lžička kari koření
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy (volitelné)
  • Špetka soli a pepře
  • Čerstvý koriandr na ozdobu (volitelné)
  • Vařená rýže jako příloha

Postup přípravy

  • Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli do měkka.
  • Přidejte česnek a kari koření, krátce orestujte, aby se rozvinula vůně koření.
  • Do pánve přidejte nakrájené kuřecí maso, osolte, opepřete a smažte, dokud nebude maso zlatavé.
  • Přilijte kokosové mléko, přidejte kurkumu a promíchejte. Nechte směs vařit na mírném ohni asi 10–15 minut, dokud omáčka nezhoustne a maso nezměkne.
  • Mezitím na suché pánvi opražte mandlové plátky dozlatova.
  • Hotové jídlo posypte opraženými mandlemi a čerstvým koriandrem.