Makronky bez mandlové mouky

Na makronky:

  • 3 bílky (velké vejce)
  • 150 g moučkového cukru
  • 80 g kokosové mouky (jemně mleté)
  • 30 g hladké mouky
  • Špetka soli
  • Potravinářské barvivo (volitelné)

Na náplň:

  • 100 g másla (měkkého)
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Potravinářské barvivo (volitelné)

Postup přípravy:

  • Předehřejte troubu na 150 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
  • V míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuha.
  • Postupně přidávejte moučkový cukr a pokračujte ve šlehání, dokud sníh není lesklý a pevný.
  • V jiné míse smíchejte kokosovou mouku a hladkou mouku.
  • Suché ingredience jemně vmíchejte do sněhu.
  • Pokud chcete barevné makronky, přidejte potravinářské barvivo.
  • Hotové těsto přeneste do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou.
  • Na plech vytvářejte malé kolečka o průměru cca 3 cm.
  • Nechte makronky na plechu odpočinout 15-20 minut, aby se vytvořila lehká kůrka.
  • Pečte makronky v předehřáté troubě 12-15 minut.
  • Nechte je vychladnout na plechu, než je sundáte.
  • Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny.
  • Přidejte vanilkový extrakt a případně potravinářské barvivo.
  • Náplň přendejte do cukrářského sáčku.
  • Na jednu polovinu makronky naneste náplň a přiklopte druhou polovinou.
  • Hotové makronky uložte do ledničky alespoň na 24 hodin, aby se chutě propojily.