Mandlové cukroví

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g mandlové mouky (jemně mletých mandlí)
  • 150 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 50 g plátků mandlí na ozdobu
  • Moučkový cukr na posypání

Postup přípravy:

  • V míse smíchejte hladkou mouku a mandlovou mouku.
  • Přidejte máslo nakrájené na kousky a promíchejte, dokud směs nevytvoří drobenku.
  • Přidejte cukr, vejce a vanilkový extrakt a vypracujte hladké těsto.
  • Zabalte těsto do potravinové fólie a dejte do lednice na minimálně 30 minut odpočinout.
  • Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
  • Z těsta vyválejte tenký plát a vykrajujte různé tvary cukroví.
  • Přeneste cukroví na připravený plech a posypte plátky mandlí.
  • Pečte v předehřáté troubě přibližně 10-12 minut, dokud cukroví nezíská zlatavou barvu.
  • Nechte vychladnout na plechu a poté posypte moučkovým cukrem.