Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 100 g mandlové mouky (jemně mletých mandlí)
- 150 g másla
- 100 g cukru
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 50 g plátků mandlí na ozdobu
- Moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
- V míse smíchejte hladkou mouku a mandlovou mouku.
- Přidejte máslo nakrájené na kousky a promíchejte, dokud směs nevytvoří drobenku.
- Přidejte cukr, vejce a vanilkový extrakt a vypracujte hladké těsto.
- Zabalte těsto do potravinové fólie a dejte do lednice na minimálně 30 minut odpočinout.
- Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
- Z těsta vyválejte tenký plát a vykrajujte různé tvary cukroví.
- Přeneste cukroví na připravený plech a posypte plátky mandlí.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 10-12 minut, dokud cukroví nezíská zlatavou barvu.
- Nechte vychladnout na plechu a poté posypte moučkovým cukrem.