Mandlový likér

Ingredience:

  • 200 g mandlí
  • 500 ml vodky
  • 200 g cukru
  • 250 ml vody
  • 1 vanilkový lusk

Postup přípravy:

  • Mandle spařte horkou vodou, oloupejte a jemně nasekejte.
  • Nasekané mandle dejte do velké sklenice s víkem a zalijte vodkou.
  • Sklenici uzavřete a nechte na chladném a tmavém místě louhovat 4 týdny. Občas protřepejte.
  • Po 4 týdnech připravte cukrový sirup: v hrnci smíchejte cukr a vodu, zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout.
  • Přelijte mandlovou směs přes jemné síto nebo plátno, abyste odstranili mandle.
  • Do přecezeného likéru přidejte vanilkový lusk a připravený cukrový sirup. Dobře promíchejte.
  • Likér nalijte do čistých lahví a nechte ještě týden odležet, aby se chutě propojily.