Ingredience:
- 200 g mandlí
- 500 ml vodky
- 200 g cukru
- 250 ml vody
- 1 vanilkový lusk
Postup přípravy:
- Mandle spařte horkou vodou, oloupejte a jemně nasekejte.
- Nasekané mandle dejte do velké sklenice s víkem a zalijte vodkou.
- Sklenici uzavřete a nechte na chladném a tmavém místě louhovat 4 týdny. Občas protřepejte.
- Po 4 týdnech připravte cukrový sirup: v hrnci smíchejte cukr a vodu, zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte vychladnout.
- Přelijte mandlovou směs přes jemné síto nebo plátno, abyste odstranili mandle.
- Do přecezeného likéru přidejte vanilkový lusk a připravený cukrový sirup. Dobře promíchejte.
- Likér nalijte do čistých lahví a nechte ještě týden odležet, aby se chutě propojily.