Medový koláč s vlašskými ořechy

Ingredience:

  • 100 g vlašských ořechů, lehce opražených
  • 175 g másla
  • 100 g přírodního medu
  • 100 g světlého třtinového cukru
  • 3 velká vejce
  • 225 g jemné pšeničné mouky
  • 1/2 balení kypřicího prášku
  • Špetka mořské soli

Postup:

  • Předehřejte troubu na 180°C. Ořechy rozprostřete na plech a opečte je po dobu 6 minut. Po opečení je nasekejte na hrubé kousky.
  • V malém hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte med a třtinový cukr. Míchejte a povařte, dokud se směs nespojí a nevznikne hladký medový sirup. Nechte vychladnout.
  • Vejce vyšlehejte do nadýchané pěny. Postupně do nich vmíchejte vychladlý medový sirup. Poté jemně vmíchejte nasekané ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli.
  • Těsto vlijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu (32x22 cm). Pečte v předehřáté troubě při 160°C po dobu 20 minut.