Ingredience:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 plechovka kokosového mléka (cca 400 ml)
- 100 g kešu ořechů (lehce opražených)
- 1 cibule (nakrájená nadrobno)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce kari pasty (volitelně)
- Olivový olej na smažení
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobu
- Jasmínová rýže nebo nudle na přílohu
Postup přípravy:
- Příprava masa: Na pánvi rozpalte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Orestujte ji, dokud nezměkne. Poté přidejte nasekaný česnek, mletý zázvor a kurkumu. Krátce orestujte, dokud se koření nerozvoní.
- Smažení hovězího: Přidejte mleté hovězí maso do pánve a smažte, dokud nezhnědne a nezačne se oddělovat na menší kousky. Osolte a opepřete podle chuti.
- Přidání kokosového mléka a omáček: Do pánve přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku, cukr a kari pastu, pokud ji používáte. Dobře promíchejte a nechte směs vařit na mírném ohni asi 10-15 minut, dokud se chutě nepropojí a omáčka lehce nezhoustne.
- Přidání kešu ořechů: Nakonec přidejte opražené kešu ořechy do směsi a vše promíchejte. Nechte ještě pár minut prohřát.
- Servírování: Mleté hovězí s kešu a kokosovým mlékem podávejte s jasmínovou rýží nebo nudlemi. Ozdobte čerstvým koriandrem nebo petrželkou.