Mleté hovězí s kešu ořechy a kokosovým mlékem

Ingredience:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 plechovka kokosového mléka (cca 400 ml)
  • 100 g kešu ořechů (lehce opražených)
  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce kari pasty (volitelně)
  • Olivový olej na smažení
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobu
  • Jasmínová rýže nebo nudle na přílohu

Postup přípravy:

  • Příprava masa: Na pánvi rozpalte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Orestujte ji, dokud nezměkne. Poté přidejte nasekaný česnek, mletý zázvor a kurkumu. Krátce orestujte, dokud se koření nerozvoní.
  • Smažení hovězího: Přidejte mleté hovězí maso do pánve a smažte, dokud nezhnědne a nezačne se oddělovat na menší kousky. Osolte a opepřete podle chuti.
  • Přidání kokosového mléka a omáček: Do pánve přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku, cukr a kari pastu, pokud ji používáte. Dobře promíchejte a nechte směs vařit na mírném ohni asi 10-15 minut, dokud se chutě nepropojí a omáčka lehce nezhoustne.
  • Přidání kešu ořechů: Nakonec přidejte opražené kešu ořechy do směsi a vše promíchejte. Nechte ještě pár minut prohřát.
  • Servírování: Mleté hovězí s kešu a kokosovým mlékem podávejte s jasmínovou rýží nebo nudlemi. Ozdobte čerstvým koriandrem nebo petrželkou.