Ingredience:
- 300 g nastrouhané mrkve
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 2 vejce
- 100 ml rostlinného oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 100 g nasekaných vlašských ořechů
- špetka soli
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte pekáč máslem.
- V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, zázvor, hřebíček a špetku soli.
- V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny.
- Přidejte olej a nastrouhanou mrkev, dobře promíchejte.
- Postupně přidávejte suché ingredience k mokré směsi, dokud není těsto hladké.
- Vmíchejte nasekané ořechy.
- Těsto nalijte do připraveného pekáče a uhlaďte povrch.
- Pečte 30-35 minut, dokud není perník zlatavý a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Nechte perník vychladnout před krájením a podáváním.