Nadýchané bezlepkové muffiny s ořechy

Ingredience

  • 200 g bezlepkové mouky
  • 100 g nasekaných vlašských ořechů
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 vejce
  • 150 ml mléka (nebo rostlinné alternativy)
  • 100 ml rostlinného oleje
  • Špetka soli

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech na muffiny s papírovými košíčky.
  • V míse smíchejte bezlepkovou mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva, špetku soli a nasekané vlašské ořechy.
  • V jiné míse rozšlehejte vejce, přidejte mléko, rostlinný olej a vanilkový extrakt. Tekutou směs vlijte do suchých ingrediencí a důkladně promíchejte, dokud se vše nespojí.
  • Těsto rozdělte do připravených košíčků na muffiny, naplňte je do 3/4 jejich objemu.
  • Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut, dokud nejsou muffiny zlatavé a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Nechte muffiny vychladnout na mřížce a podávejte.