Ingredience
- 200 g bezlepkové mouky
- 100 g nasekaných vlašských ořechů
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 vejce
- 150 ml mléka (nebo rostlinné alternativy)
- 100 ml rostlinného oleje
- Špetka soli
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech na muffiny s papírovými košíčky.
- V míse smíchejte bezlepkovou mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva, špetku soli a nasekané vlašské ořechy.
- V jiné míse rozšlehejte vejce, přidejte mléko, rostlinný olej a vanilkový extrakt. Tekutou směs vlijte do suchých ingrediencí a důkladně promíchejte, dokud se vše nespojí.
- Těsto rozdělte do připravených košíčků na muffiny, naplňte je do 3/4 jejich objemu.
- Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut, dokud nejsou muffiny zlatavé a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Nechte muffiny vychladnout na mřížce a podávejte.