Nadýchaný ořechový korpus

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 180 g cukru
  • 5 vajec
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli

Postup přípravy:

  • Příprava těsta: Předehřejte troubu na 180 °C. Oddělte žloutky od bílků. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny, poté přidejte olej a vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
  • Míchání: Smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli, poté ji postupně vmíchejte do žloutkové směsi. Nakonec přidejte mleté ořechy.
  • Bílky: V čisté míse vyšlehejte bílky do tuhého sněhu. Opatrně vmíchejte sníh do těsta tak, aby zůstalo nadýchané.
  • Pečení: Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy. Pečte přibližně 30–35 minut, dokud není korpus zlatavý a při testu špejlí zůstane špejle suchá.
  • Chlazení: Po upečení nechte korpus vychladnout na mřížce. Můžete ho použít jako základ pro váš oblíbený dort nebo ho jednoduše posypat cukrem a podávat.