Ořechová náplň bez vaření

Ingredience

  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 balíček vanilkového cukru (nebo trochu vanilkového extraktu)
  • 2–3 lžíce rumu
  • 100–120 ml smetany (nebo mléka, případně rostlinné alternativy)
  • kůra z ½ citronu (volitelné)

Postup přípravy

  • V míse smíchejte mleté ořechy, cukr, skořici a vanilkový cukr.
  • Přidejte rum a postupně přilévejte smetanu, dokud nezískáte kompaktní, vláčnou hmotu – ne tekutou, ale roztíratelnou.
  • Na závěr vmíchejte citronovou kůru pro svěžest.
  • Náplň je hotová a připravená k plnění. Skvěle se hodí do kynutých i lineckých těst.