Ořechové řezy s krémem

Na těsto:

  • 6 vajec
  • 150 g cukru
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 50 g hladké mouky

Na krém:

  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky (prášek)
  • 200 g másla
  • 150 g cukru moučka

Na polevu:

  • 150 g hořké čokolády
  • 50 g másla

Postup přípravy:

  • Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
  • Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu.
  • Žloutky vyšlehejte s cukrem, dokud nejsou světle žluté a nadýchané.
  • Přidejte mleté ořechy, prášek do pečiva a mouku ke žloutkové směsi a promíchejte.
  • Opatrně vmíchejte sníh z bílků do těsta.
  • Těsto rozetřete na připravený plech a pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, dokud není těsto zlatavé.
  • Uvařte pudink z mléka a pudinkového prášku podle návodu na obalu. Nechte vychladnout.
  • Vyšlehejte máslo s cukrem moučka do hladké pěny.
  • Postupně přidávejte vychladlý pudink do máslové směsi a vyšlehejte do hladkého krému.
  • Upečené těsto nechte vychladnout, poté ho podélně rozřízněte na dvě části.
  • Na spodní část těsta rozetřete polovinu krému, přikryjte druhou částí těsta a potřete zbylým krémem.
  • Rozpusťte čokoládu s máslem ve vodní lázni a připravte polevu.
  • Polevu rozetřete na vrstvu krému a nechte ztuhnout.
  • Ořechové řezy nakrájejte na porce a podávejte.