Těsto na rohlíčky
- 200 g hladké mouky
- 120 g změklého másla
- 70 g mletých vlašských ořechů
- 50 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 lžička vanilkového cukru
Pařížský krém (čokoládovo-smetanový)
- 100 ml smetany ke šlehání (min. 30 %)
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 50 g másla
- 1 lžička kakaa (volitelně pro sytější chuť)
Postup přípravy
- Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, zabalte do fólie a nechte alespoň 30 minut v lednici odpočinout.
- Tvarujte malé rohlíčky (ručně nebo ve formičkách) a klaďte na plech s pečicím papírem.
- Pečte při 170 °C cca 10–12 minut – jen lehce do zlatova, nespálit!
- Smetanu přiveďte k varu, odstavte a vmíchejte nalámanou čokoládu, míchejte do rozpuštění.
- Přidejte máslo a dobře promíchejte. Nechte vychladnout a poté vyšlehejte do nadýchaného krému.
- Krémem slepujte dva rohlíčky k sobě. Můžete namočit konce do čokolády nebo obalit v mletých ořeších.
- Uchovávejte v chladu, nejlépe 1–2 dny před podáváním, aby krásně zvláčněly.