Ořechové rohlíčky s pařížským krémem

Těsto na rohlíčky

  • 200 g hladké mouky
  • 120 g změklého másla
  • 70 g mletých vlašských ořechů
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkového cukru

Pařížský krém (čokoládovo-smetanový)

  • 100 ml smetany ke šlehání (min. 30 %)
  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 50 g másla
  • 1 lžička kakaa (volitelně pro sytější chuť)

Postup přípravy

  • Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, zabalte do fólie a nechte alespoň 30 minut v lednici odpočinout.
  • Tvarujte malé rohlíčky (ručně nebo ve formičkách) a klaďte na plech s pečicím papírem.
  • Pečte při 170 °C cca 10–12 minut – jen lehce do zlatova, nespálit!
  • Smetanu přiveďte k varu, odstavte a vmíchejte nalámanou čokoládu, míchejte do rozpuštění.
  • Přidejte máslo a dobře promíchejte. Nechte vychladnout a poté vyšlehejte do nadýchaného krému.
  • Krémem slepujte dva rohlíčky k sobě. Můžete namočit konce do čokolády nebo obalit v mletých ořeších.
  • Uchovávejte v chladu, nejlépe 1–2 dny před podáváním, aby krásně zvláčněly.