Ořechové trubičky plněné krémem

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla (studeného)
  • 100 g mletých ořechů (vlašské nebo lískové)
  • 2 žloutky
  • 50 g moučkového cukru
  • Špetka soli

Na krém:

  • 250 ml mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • 200 g másla (měkkého)
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na posypání:

  • Moučkový cukr

Postup přípravy:

  • Smíchejte mouku, mleté ořechy, moučkový cukr a sůl. Přidejte studené máslo nakrájené na kousky a rychle promíchejte, aby se vytvořily drobky. Přidejte žloutky a rychle zpracujte těsto, které zabalte do fólie a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.
  • Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto vyválejte na tenký plát a nakrájejte na obdélníčky. Obdélníčky těsta namotejte na kovové trubičky na pečení. Položte trubičky na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10-12 minut do zlatova. Po upečení nechte trubičky vychladnout a opatrně je sundejte z forem.
  • V malém hrnci smíchejte mléko, hladkou mouku a pudinkový prášek. Zahřívejte a míchejte, dokud směs nezhoustne. Nechte pudinkovou směs vychladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte vychladlou pudinkovou směs a vanilkový extrakt. Šlehejte, dokud nevznikne hladký krém.
  • Krémem naplňte cukrářský sáček s úzkou trubičkou. Trubičky naplňte krémem z obou stran.
  • Naplněné trubičky posypte moučkovým cukrem. Uložte do chladu, aby krém ztuhl.