Ořechový chléb bez mouky

Ingredience

  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g semínek (slunečnicová, lněná nebo dýňová)
  • 3 vejce
  • 100 g tvarohu (může být jemný nebo hrudkovitý)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • Lžička chia semínek (volitelně)
  • Lžička mletého lněného semínka (volitelně)

Postup přípravy

  • Příprava směsi: V míse smíchejte mleté ořechy, semínka, prášek do pečiva, sůl, a případně chia nebo lněná semínka.
  • Přidání vlhkých surovin: Do suché směsi přidejte vejce a tvaroh a důkladně promíchejte, dokud nevznikne jednolitá hmota.
  • Tvarování chleba: Vzniklé těsto přendejte do menší formy na chleba vyložené pečicím papírem nebo vymazané máslem.
  • Pečení: Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40–45 minut, dokud chléb nezezlátne a nebude pevný na dotek.
  • Servírování: Po upečení nechte chléb vychladnout a můžete ho podávat jako přílohu nebo s pomazánkou.