Ingredience
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 100 g semínek (slunečnicová, lněná nebo dýňová)
- 3 vejce
- 100 g tvarohu (může být jemný nebo hrudkovitý)
- 1 lžička prášku do pečiva
- Špetka soli
- Lžička chia semínek (volitelně)
- Lžička mletého lněného semínka (volitelně)
Postup přípravy
- Příprava směsi: V míse smíchejte mleté ořechy, semínka, prášek do pečiva, sůl, a případně chia nebo lněná semínka.
- Přidání vlhkých surovin: Do suché směsi přidejte vejce a tvaroh a důkladně promíchejte, dokud nevznikne jednolitá hmota.
- Tvarování chleba: Vzniklé těsto přendejte do menší formy na chleba vyložené pečicím papírem nebo vymazané máslem.
- Pečení: Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40–45 minut, dokud chléb nezezlátne a nebude pevný na dotek.
- Servírování: Po upečení nechte chléb vychladnout a můžete ho podávat jako přílohu nebo s pomazánkou.