Těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 2 lžíce přírodního medu
- 2 vejce
- 150g moučkového cukru
- 200g margarínu
- 2 lžičky jedlé sody rozpuštěné ve 2 lžících mléka
- Rum pro pokapání
Ořechový vrch:
- 200g nasekaných vlašských ořechů
- 100g moučkového cukru
- 125g margarínu
- 2 lžíce medu
Krém:
- 500 ml mléka
- 5 lžic krupičky
- 160g moučkového cukru
- 250g margarínu
Postup:
- Z ingrediencí připravte těsto, které rozdělte na dvě části. Jednu část rozválejte na plech a upečte. Ještě teplý plát pokapejte rumem. Druhý plát těsta také rozválejte a přelijte ořechovou směsí.
- Ořechová směs: Suroviny smíchejte a povařte, dokud nevznikne hladká směs.
- Krém: Uvařte hustou kaši z mléka a krupičky. Cukr utřete s margarínem a vmíchejte do vychladlé kaše.
- Na první, rumem pokapaný plát, namažte krém a přikryjte druhým plátem s ořechovou směsí. Po vychladnutí můžete podávat.