Ořechový koláč (dort) s krémem s příchutí rumu

Těsto:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce přírodního medu
  • 2 vejce
  • 150g moučkového cukru
  • 200g margarínu
  • 2 lžičky jedlé sody rozpuštěné ve 2 lžících mléka
  • Rum pro pokapání

Ořechový vrch:

Krém:

  • 500 ml mléka
  • 5 lžic krupičky
  • 160g moučkového cukru
  • 250g margarínu

Postup:

  • Z ingrediencí připravte těsto, které rozdělte na dvě části. Jednu část rozválejte na plech a upečte. Ještě teplý plát pokapejte rumem. Druhý plát těsta také rozválejte a přelijte ořechovou směsí.
  • Ořechová směs: Suroviny smíchejte a povařte, dokud nevznikne hladká směs.
  • Krém: Uvařte hustou kaši z mléka a krupičky. Cukr utřete s margarínem a vmíchejte do vychladlé kaše.
  • Na první, rumem pokapaný plát, namažte krém a přikryjte druhým plátem s ořechovou směsí. Po vychladnutí můžete podávat.