Ořechový korpus na plech

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 200 g cukru
  • 4 vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech, který vyložíte pečicím papírem nebo lehce vymažete máslem a vysypete moukou.
  • Smíchejte suché ingredience: V míse smíchejte mouku, mleté ořechy, prášek do pečiva a špetku soli.
  • Ušlehejte vejce: V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Poté přidejte mléko, olej a vanilkový extrakt, a vše důkladně promíchejte.
  • Spojte těsto: Postupně přimíchejte suché ingredience do tekuté směsi a promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
  • Nalijte těsto na plech: Rovnoměrně rozetřete těsto na připravený plech.
  • Pečte: Pečte v předehřáté troubě cca 25–30 minut, dokud není korpus zlatavý a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Nechte vychladnout: Po upečení nechte korpus vychladnout a poté ho můžete použít jako základ pro různé koláče, dorty nebo řezy.