Ingredience
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (Salko)
- 250 g měkkého tvarohu (ideálně ve vaničce)
- 150 g mletých vlašských ořechů
- 100 g másla (pokojové teploty)
- 1 lžička vanilkového extraktu (volitelně)
- 1–2 lžíce rumu (volitelně)
Postup přípravy
- Nejdříve v míse vyšlehejte máslo do hladka.
- Postupně přidávejte Salko a pokračujte ve šlehání, dokud se vše dobře nespojí a směs nebude nadýchaná.
- Poté přimíchejte tvaroh a dobře vše promíchejte, aby se vytvořil hladký krém.
- Do této směsi vmíchejte mleté vlašské ořechy, vanilkový extrakt a rum, pokud ho používáte.
- Krém nechte odpočinout v lednici alespoň na 30 minut, aby se chutě dobře propojily.