Ořechový krém ze salka a tvarohu

Ingredience

  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (Salko)
  • 250 g měkkého tvarohu (ideálně ve vaničce)
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g másla (pokojové teploty)
  • 1 lžička vanilkového extraktu (volitelně)
  • 1–2 lžíce rumu (volitelně)

Postup přípravy

  • Nejdříve v míse vyšlehejte máslo do hladka.
  • Postupně přidávejte Salko a pokračujte ve šlehání, dokud se vše dobře nespojí a směs nebude nadýchaná.
  • Poté přimíchejte tvaroh a dobře vše promíchejte, aby se vytvořil hladký krém.
  • Do této směsi vmíchejte mleté vlašské ořechy, vanilkový extrakt a rum, pokud ho používáte.
  • Krém nechte odpočinout v lednici alespoň na 30 minut, aby se chutě dobře propojily.