Ingredience
- 500 g zralých vlašských ořechů (nasekaných na malé kousky)
- 1 litr vodky nebo jiného kvalitního alkoholu (např. rum)
- 500 g cukru
- 500 ml vody
- 1 celá skořice
- 5 hřebíčků
- Kůra z jednoho citrónu (chemicky neošetřeného)
Postup přípravy
- Příprava ořechů: Nasekejte zralé vlašské ořechy na menší kousky a vložte je do velké sklenice.
- Macerace: Zalijte ořechy alkoholem, přidejte skořici, hřebíčky a citrónovou kůru. Sklenici dobře uzavřete a nechte na tmavém místě macerovat 4 až 6 týdnů. Občas sklenici protřepejte.
- Příprava sirupu: Po maceraci připravte cukrový sirup. Zahřejte vodu a rozpusťte v ní cukr. Nechte zchladnout.
- Dokončení likéru: Smíchejte vychladlý cukrový sirup s macerovaným alkoholem. Poté tekutinu přeceďte přes jemné sítko nebo plátýnko, aby se odstranily pevné části.
- Zrání: Likér přelijte do čistých lahví a nechte ještě pár týdnů odpočinout, aby se chutě propojily. Čím déle necháte likér zrát, tím bude jemnější.