Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 150 g cukru krupice nebo třtinového
- 2 vejce
- 250 ml mléka
- 100 ml oleje
- 2 lžíce medu
- 1 lžička skořice
- 1 lžička perníkového koření
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 170 °C.
- V míse smíchejte vejce, cukr, olej, med a mléko.
- V jiné míse spojte mouku, mleté ořechy, prášek do pečiva, sodu, koření a sůl.
- Sypké suroviny přidejte do tekuté směsi a dobře promíchejte.
- Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy (klasický pekáček, bábovka nebo chlebíčková forma).
- Pečte cca 35–45 minut (zkontrolujte špejlí).
- Po vychladnutí můžete potřít čokoládovou polevou a posypat ořechy nebo jen lehce pocukrovat.