Ořechový perník

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 150 g cukru krupice nebo třtinového
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 170 °C.
  • V míse smíchejte vejce, cukr, olej, med a mléko.
  • V jiné míse spojte mouku, mleté ořechy, prášek do pečiva, sodu, koření a sůl.
  • Sypké suroviny přidejte do tekuté směsi a dobře promíchejte.
  • Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy (klasický pekáček, bábovka nebo chlebíčková forma).
  • Pečte cca 35–45 minut (zkontrolujte špejlí).
  • Po vychladnutí můžete potřít čokoládovou polevou a posypat ořechy nebo jen lehce pocukrovat.