Ingredience
- 300 g penne těstovin
- 150 g kešu ořechů (namočených alespoň 2 hodiny nebo přes noc)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule (nakrájená na jemno)
- 200 ml rostlinného mléka (např. mandlové nebo ovesné)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce olivového oleje
- 200 g čerstvého špenátu
- 1 lžička nutričního droždí (volitelné pro sýrovou chuť)
- Sůl a pepř podle chuti
- Špetka muškátového oříšku (volitelné)
- Nasekaná petržel nebo bazalka na ozdobu
Postup přípravy
- Kešu omáčka: Namočené kešu ořechy sceď a dej do mixéru. Přidej rostlinné mléko, citronovou šťávu, česnek, nutriční droždí (pokud používáš), sůl, pepř a trochu muškátového oříšku. Mixuj do hladké a krémové konzistence. Pokud je omáčka příliš hustá, přidej trochu vody nebo více mléka.
- Těstoviny: Uvař penne podle návodu na obalu al dente. Po uvaření sceď a odlož stranou.
- Špenát: Na pánvi rozehřej olivový olej, přidej cibuli a restuj do sklovata. Poté přidej čerstvý špenát a krátce ho podus, dokud nezvadne.
- Spojení: Do pánve se špenátem přidej uvařené penne a kešu omáčku. Dobře promíchej a nech krátce prohřát, aby se chutě propojily.
- Servírování: Podávej horké, ozdobené nasekanou petrželí nebo bazalkou.