Penne s krémovou kešu omáčkou a špenátem

Ingredience

  • 300 g penne těstovin
  • 150 g kešu ořechů (namočených alespoň 2 hodiny nebo přes noc)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule (nakrájená na jemno)
  • 200 ml rostlinného mléka (např. mandlové nebo ovesné)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 lžička nutričního droždí (volitelné pro sýrovou chuť)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Špetka muškátového oříšku (volitelné)
  • Nasekaná petržel nebo bazalka na ozdobu

Postup přípravy

  • Kešu omáčka: Namočené kešu ořechy sceď a dej do mixéru. Přidej rostlinné mléko, citronovou šťávu, česnek, nutriční droždí (pokud používáš), sůl, pepř a trochu muškátového oříšku. Mixuj do hladké a krémové konzistence. Pokud je omáčka příliš hustá, přidej trochu vody nebo více mléka.
  • Těstoviny: Uvař penne podle návodu na obalu al dente. Po uvaření sceď a odlož stranou.
  • Špenát: Na pánvi rozehřej olivový olej, přidej cibuli a restuj do sklovata. Poté přidej čerstvý špenát a krátce ho podus, dokud nezvadne.
  • Spojení: Do pánve se špenátem přidej uvařené penne a kešu omáčku. Dobře promíchej a nech krátce prohřát, aby se chutě propojily.
  • Servírování: Podávej horké, ozdobené nasekanou petrželí nebo bazalkou.