Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 2 vejce
- 150 ml mléka
- 100 ml oleje
- 2 lžíce kakaa
- 1 prášek do perníku
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička jedlé sody
- 3 větší nastrouhaná jablka
- 100 g nasekaných vlašských ořechů
- 100 g rozinek (volitelné)
- 2 lžíce medu (volitelné)
Postup přípravy
- Příprava těsta: Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte a vysypte plech. V míse smíchejte mouku, prášek do perníku, kakao, skořici a jedlou sodu.
- Mokré ingredience: V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Přidejte mléko, olej a med a dobře promíchejte.
- Spojení: Postupně vmíchejte suché ingredience do směsi s vejci. Poté přidejte nastrouhaná jablka a nasekané ořechy (a případně rozinky).
- Pečení: Těsto nalijte na připravený plech a pečte v předehřáté troubě asi 35-40 minut, dokud není perník krásně upečený a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.
- Servírování: Po vychladnutí můžete perník posypat moučkovým cukrem nebo polít čokoládovou polevou.