Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- 100 ml oleje
- 2 lžíce kakaa
- 1 balíček prášku do perníku (nebo 1 lžička skořice, 1 lžička mletého hřebíčku, 1 lžička mletého zázvoru)
- 1 balíček prášku do pečiva
- 100 g nasekaných vlašských ořechů
- Špetka soli
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formu na pečení máslem nebo vyložte pečicím papírem.
- V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao, špetku soli a prášek do perníku (nebo koření).
- V jiné míse vyšlehejte vejce, přidejte mléko a olej. Tekutou směs nalijte do suchých ingrediencí a důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
- Vmíchejte nasekané vlašské ořechy a těsto vlijte do připravené formy.
- Pečte v předehřáté troubě 35–40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Perník nechte vychladnout a podávejte. Můžete ho také ozdobit moučkovým cukrem nebo čokoládovou polevou.