Perník s ořechy

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 2 vejce
  • 200 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 balíček prášku do perníku (nebo 1 lžička skořice, 1 lžička mletého hřebíčku, 1 lžička mletého zázvoru)
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 g nasekaných vlašských ořechů
  • Špetka soli

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte formu na pečení máslem nebo vyložte pečicím papírem.
  • V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao, špetku soli a prášek do perníku (nebo koření).
  • V jiné míse vyšlehejte vejce, přidejte mléko a olej. Tekutou směs nalijte do suchých ingrediencí a důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  • Vmíchejte nasekané vlašské ořechy a těsto vlijte do připravené formy.
  • Pečte v předehřáté troubě 35–40 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Perník nechte vychladnout a podávejte. Můžete ho také ozdobit moučkovým cukrem nebo čokoládovou polevou.