Pohanková kaše s lískovými ořechy a javorovým sirupem

Ingredience

  • 100 g pohanky
  • 200 ml mléka nebo rostlinného nápoje
  • Špetka soli
  • 1 lžíce másla (volitelné)
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 30 g lískových ořechů (lehce opražené)
  • Skořice na posypání (volitelné)

Postup přípravy

  • Pohanku propláchni pod studenou vodou a dej ji vařit v mléce se špetkou soli. Vař na mírném ohni asi 10–15 minut, dokud není měkká a tekutina se nevstřebá.
  • Pokud máš rád(a) krémovější kaši, přidej lžíci másla a zamíchej, dokud se nerozpustí.
  • Na suché pánvi lehce opraž lískové ořechy, aby získaly lepší chuť.
  • Hotovou kaši přendej do misky, pokapej javorovým sirupem a posyp opraženými ořechy.
  • Můžeš přidat i špetku skořice podle chuti.