Pusinky s vlašskými ořechy

Ingredience:

  • 2 bílky
  • 120 g jemného cukru (nejlépe kastrový)
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky citronové šťávy nebo octa (pro zpevnění bílků)
  • 50 g jemně nasekaných vlašských ořechů
  • Moučkový cukr na posypání

Postup:

  • Bílky s špetkou soli a citronovou šťávou vyšlehejte do tuhé pěny.
  • Postupně zašlehávejte cukr, dokud nevznikne lesklý a pevný sníh.
  • Opatrně vmíchejte nasekané vlašské ořechy.
  • Připravte plech s pečicím papírem a pomocí cukrářského sáčku nebo lžičky tvořte malé pusinky.
  • Pečte v předehřáté troubě na 100 °C asi 1 až 1,5 hodiny. Pusinky by měly zůstat bílé a uvnitř křehké.
  • Po dopečení pusinky nechejte v troubě vychladnout s lehce pootevřenými dveřmi.
  • Pusinky by měly být lehké a vzdušné s jemným ořechovým akcentem.
  • Po úplném vychladnutí můžete pusinky jemně posypat moučkovým cukrem pro dekorativní efekt.