Sněhové kokosové pusinky pečené v troubě

Ingredience

  • 3 bílky (z vajec velikosti M)
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g strouhaného kokosu
  • špetka soli
  • pár kapek citronové šťávy nebo špetka kyseliny citronové (pomáhá vyšlehat pevný sníh)

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 120 °C (horkovzdušnou na 100 °C).
  • Bílky se špetkou soli a citronovou šťávou vyšlehejte do pevného sněhu.
  • Postupně zašlehávejte cukr — měl by vzniknout lesklý, tuhý sníh.
  • Opatrně vmíchejte kokos, nejlépe stěrkou.
  • Na plech vyložený pečicím papírem tvořte lžičkou nebo sáčkem malé pusinky.
  • Sušte v troubě asi 60–75 minut, poté nechte dojít ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky.