Špagety s pestem z bazalky a piniových oříšků

Ingredience:

  • 400 g špaget
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 50 g piniových oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g parmazánu (strouhaného)
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bazalkové listy a strouhaný parmazán na ozdobu

Postup přípravy:

  • Pesto: V mixéru smíchejte bazalku, piniové oříšky, česnek a parmazán. Postupně přidávejte olivový olej a mixujte, dokud nevznikne hladká omáčka. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  • Těstoviny: Uvařte špagety v osolené vodě podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte, ale ponechte si trochu vody z vaření těstovin.
  • Míchání: Smíchejte uvařené špagety s pestem. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z vaření těstovin, aby se vše dobře promíchalo.
  • Podávání: Podávejte špagety posypané čerstvými bazalkovými listy a strouhaným parmazánem.