Ingredience:
- 400 g špaget
- 2 hrsti čerstvé bazalky
- 50 g piniových oříšků
- 2 stroužky česneku
- 50 g parmazánu (strouhaného)
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvé bazalkové listy a strouhaný parmazán na ozdobu
Postup přípravy:
- Pesto: V mixéru smíchejte bazalku, piniové oříšky, česnek a parmazán. Postupně přidávejte olivový olej a mixujte, dokud nevznikne hladká omáčka. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Těstoviny: Uvařte špagety v osolené vodě podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte, ale ponechte si trochu vody z vaření těstovin.
- Míchání: Smíchejte uvařené špagety s pestem. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z vaření těstovin, aby se vše dobře promíchalo.
- Podávání: Podávejte špagety posypané čerstvými bazalkovými listy a strouhaným parmazánem.