Ingredience:
- 200 g mletých lískových oříšků
- 250 g moučkového cukru
- 2 bílky
- 200 g kvalitní tmavé čokolády
- 1 lžička mleté skořice
- Špetka mletých hřebíčků
- Kůra z 1 nechemicky ošetřeného citronu
- Moučkový cukr na posypání
Postup:
- Příprava čokolády: Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a nechte mírně vychladnout.
- Výroba těsta: Smíchejte mleté lískové oříšky, moučkový cukr, bílky, mletou skořici, hřebíček a citronovou kůru v míse. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Chlazení těsta: Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v chladu odpočinout alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Vykrajování sušenek: Rozválejte těsto na pomoučeném povrchu na tloušťku asi 5 mm. Vykrajujte sušenky pomocí formičky (tradičně ve tvaru srdce).
- Pečení: Sušenky klaďte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ještě asi 30 minut odpočívat při pokojové teplotě. Pečte v předehřáté troubě na 150°C asi 12-15 minut.
- Po upečení nechte sušenky vychladnout na plechu.