Ingredience
- 250 g těstovin (např. penne, fusilli nebo farfalle)
- 1 menší brokolice (rozebraná na růžičky)
- 100 g cherry rajčat (nakrájených na poloviny)
- 1 malá červená cibule (najemno nakrájená)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá bazalka nebo petržel na ozdobu
Kešu omáčka
- 100 g kešu ořechů (namočených ve vodě min. 2 hodiny)
- 150 ml vody nebo rostlinného mléka
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy
- Uvařte těstoviny podle návodu al dente.
- V posledních 3 minutách varu přidejte brokolici, aby změkla, ale zůstala svěží.
- Sceďte a propláchněte studenou vodou, aby si zachovala barvu.
- Namočené kešu slijte a rozmixujte s vodou (nebo rostlinným mlékem), česnekem, citronovou šťávou, hořčicí, olivovým olejem, solí a pepřem.
- Mixujte dohladka, v případě potřeby přidejte více vody pro požadovanou konzistenci.
- Do velké mísy dejte těstoviny s brokolicí, přidejte cherry rajčata a červenou cibuli.
- Přelijte kešu omáčkou a promíchejte.
- Podle chuti dosolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
- Ozdobte čerstvou bazalkou nebo petrželí a podávejte ihned.
- Můžete přidat opečené kešu ořechy pro extra křupavost.