Těstoviny s česnekovým pestem, krůtím masem, ořechy a modrým sýrem

Ingredience:

  • 300 g těstovin (ideálně tagliatelle nebo penne)
  • 200 g krůtích prsou
  • Hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • 2 jarní cibulky, nakrájené
  • 80 g modrého sýra (např. gorgonzola)
  • olej na smažení
  • Sůl
  • 2 lžíce česnekového pesta (můžete použít medvědí česnek)

Postup:

  • Krůtí maso nakrájejte na kostičky, lehce osolte a orestujte na pánvi, dokud není zlatavě opečené.
  • Přidejte jarní cibulku a nahrubo nasekané ořechy. Společně prohřejte.
  • Modrý sýr nakrájejte na malé kousky a přidejte na pánev k masu a ořechům, promíchejte.
  • K hotové směsi přidejte vařené těstoviny smíchané s česnekovým pestem. Opět důkladně promíchejte.
  • Podávejte ihned, ideálně s čerstvě mletým pepřem a několika listy čerstvého medvědího česneku pro dekoraci.