Ingredience:
- 300 g těstovin (ideálně tagliatelle nebo penne)
- 200 g krůtích prsou
- Hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- 2 jarní cibulky, nakrájené
- 80 g modrého sýra (např. gorgonzola)
- olej na smažení
- Sůl
- 2 lžíce česnekového pesta (můžete použít medvědí česnek)
Postup:
- Krůtí maso nakrájejte na kostičky, lehce osolte a orestujte na pánvi, dokud není zlatavě opečené.
- Přidejte jarní cibulku a nahrubo nasekané ořechy. Společně prohřejte.
- Modrý sýr nakrájejte na malé kousky a přidejte na pánev k masu a ořechům, promíchejte.
- K hotové směsi přidejte vařené těstoviny smíchané s česnekovým pestem. Opět důkladně promíchejte.
- Podávejte ihned, ideálně s čerstvě mletým pepřem a několika listy čerstvého medvědího česneku pro dekoraci.