Ingredience:
- 500 g těstovin dle vašeho výběru (ideálně široké těstoviny)
- 1 zralé avokádo
- 1 červenou jalapeño papričku (pro mírnější chuť)
- 500 g rajčat typu cherry
- 5 stroužků česneku
- Extra panenský olivový olej
- Mořská sůl
- 30 g pražených piniových oříšků
Postup přípravy:
- Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Jalapeño papričku očistěte, nakrájejte na tenké plátky (pro mírnější chuť odstraňte semínka).
- Cherry rajčata omyjte a rozpulte.
- Na pánvi rozehřejte dostatek olivového oleje.
- Na rozpálený olej přidejte česnek a jalapeño, po chvíli přisypte rozpůlená rajčata. Nechte chvíli na mírném ohni, aby se rajčata lehce rozpadla.
- Avokádo rozkrojte, odstraňte pecku, vydlabejte maso lžící, nakrájejte ho na kostičky a přidejte ho k rajčatům na pánev. Osolte.
- Těstoviny uvařte v osolené vodě al dente, podle instrukcí na balení.
- Uvařené těstoviny sceďte a vmíchejte do směsi na pánvi. Přidejte olivový olej nebo sůl dle chuti a nakonec přimíchejte piniové oříšky.