Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 70 g cukru moučka
- 1 sáček vanilkového cukru
- 200 g másla
- 2 žloutky
- špetka soli
- Cukr moučka a vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy:
- V míse smíchejte hladkou mouku, cukr moučka, vanilkový cukr a špetku soli.
- Přidejte máslo nakrájené na kousky a žloutky.
- Rukama vypracujte hladké těsto.
- Zabalte těsto do fólie a nechte ho v lednici odpočinout alespoň 30 minut.
- Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
- Z těsta vytvarujte malé rohlíčky a položte je na připravený plech.
- Pečte rohlíčky 10-12 minut, dokud nejsou lehce zlatavé.
- Ještě teplé rohlíčky obalte v cukru moučka smíchaném s vanilkovým cukrem.