Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 70 g cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 200 g másla
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • Cukr moučka a vanilkový cukr na obalení

Postup přípravy:

  • V míse smíchejte hladkou mouku, cukr moučka, vanilkový cukr a špetku soli.
  • Přidejte máslo nakrájené na kousky a žloutky.
  • Rukama vypracujte hladké těsto.
  • Zabalte těsto do fólie a nechte ho v lednici odpočinout alespoň 30 minut.
  • Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
  • Z těsta vytvarujte malé rohlíčky a položte je na připravený plech.
  • Pečte rohlíčky 10-12 minut, dokud nejsou lehce zlatavé.
  • Ještě teplé rohlíčky obalte v cukru moučka smíchaném s vanilkovým cukrem.