Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 100 g mletých mandlí
- 150 g másla (pokojové teploty)
- 80 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Strouhaná kůra z 1 bio citronu (volitelně)
- Moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
- Příprava těsta: V míse smíchejte mouku, mleté mandle a moučkový cukr. Přidejte změklé máslo, žloutek a vanilkový extrakt. Pokud máte rádi svěží chuť, můžete přidat také strouhanou citronovou kůru.
- Zpracování těsta: Rukama zpracujte všechny suroviny do hladkého těsta. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte odležet v lednici alespoň na 1 hodinu.
- Tvarování cukroví: Z odleženého těsta vytvarujte malé kuličky, rohlíčky nebo jiné tvary dle libosti. Můžete také použít vykrajovátka.
- Pečení: Předehřejte troubu na 170 °C. Cukroví pečte na plechu vyloženém pečicím papírem asi 10–12 minut, dokud nezačne lehce zlátnout.
- Obalení: Ještě teplé cukroví obalte v moučkovém cukru.