Ingredience
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 30 g hladké mouky nebo 1,5 lžíce kukuřičného škrobu
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr (volitelné)
- 150–200 g změklého másla
- 100 g mletých vlašských ořechů
- (volitelně) 1 lžíce rumu nebo pár kapek ořechového aroma
Postup přípravy
- Ve větším kastrůlku rozšlehej vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, přidej mouku/škrob a postupně přilévej mléko. Důkladně promíchej, aby nebyly hrudky.
- Na mírném ohni za stálého míchání vař do zhoustnutí, dokud nevznikne hladká hustá kaše podobná pudinku. Odstav a nech úplně vychladnout – občas promíchej nebo zakryj fólií, aby se nevytvořil škraloup.
- Změklé máslo vyšlehej do pěny. Po částech zašlehávej vychladlou kaši – opravdu musí být studená, jinak se krém srazí.
- Nakonec vmíchej mleté ořechy a případně rum nebo aroma. Promíchej dohladka.